top of page

Retinol in huidverzorging

De laatste tijd is retinol het gesprekstof van veel huidverzorgingsliefhebbers. Het is een type vitamine A dat de celvernieuwing versnelt, waardoor huidcellen zich gedragen als jonge, verse cellen. Het resultaat is een stralende en vollere huid met minder zichtbare rimpels en fijne lijntjes. Retinol kan ook de productie van collageen stimuleren, wat de elasticiteit van de huid doet verhogen. 

Kortom, Retinol is onmisbaar in je huidverzorging routine! En laat dat nou in de plantaardige "golden" olie zitten van Maria Åkerberg! En ook in het nieuwe, super zijdezachte Serum More!

Retinol in de Royal Facial Oil

Vitamine A maakt van nature deel uit van de Rozenbottelzaadolie die we gebruiken in onze Royal Facial Oils. De olie heeft een buitengewoon vermogen om de zuurstofopname, elasticiteit en veerkracht van de cel te verhogen. Het kan de productie van collageen verder stimuleren, wat UV-schade kan genezen en je huid jaar na jaar in topconditie kan houden. 

NB! Gebruik geen onverdunde Rozenbottelzaadolie op je huid, want dan wordt deze droog (lees rimpels maken).

De truc is om een ​​uniek mengsel van plantaardige oliën te creëren waarin we hoge niveaus van natuurlijk retinol naar voren kunnen brengen om het allerbeste effect op de huid te krijgen. Dat hebben we al 25 jaar geleden gedaan en sindsdien gebruiken we het in onze producten. Het zit bijvoorbeeld in onze beschermende en verzachtende gezichtsoliën, Royal Facial Oil. Breng voor het beste resultaat een van onze luxe gezichtsoliën aan na het reinigen, de Freshener en het Serum (lees hieronder) maar vóór je dag- of nachtcrème. Hoewel deze oliën zeer effectief zijn, zijn ze zacht en weldadig genoeg dat mensen met een gevoelige huid en met een Aziatische huid ze kunnen gebruiken.

Royal Facial Oil is verkrijgbaar in vele varianten;

Royal Facial Oil GLA 30 ml - voor alle huidtypes 

Royal Facial Oil GLA 100 ml - voor alle huidtypes 

Royal Facial Oil More 30 ml - voor de rijpere en gevoelige huid 

Serum More

Voor het allerbeste resultaat tegen rimpels en veroudering wordt Serum More gebruikt in combinatie met Royal Facial Oil. Serum More bevat een ander soort natuurlijk alternatief voor retinol genaamd Bakuchiol. Dit ingrediënt komt van de plant Babchi (Psoralea Corylifolia) en heeft dezelfde werking als synthetisch retinol maar zonder de nare bijwerkingen zoals irritatie van de huid, gevoeligheid voor licht, uitdroging etc. Bakuchiol stimuleert de aanmaak van collageen en kan zichtbare tekenen van veroudering helpen verminderen. Het verhoogt ook het vochtgehalte en strijkt fijne lijntjes en rimpels glad. Verder bevat Serum More een extract van de bast van de Perzische Zijdeboom, dat de huid verstevigt en lift, evenals beschermende melkzuurbacteriën. 


Reinigen & Verzorgen met Maria Åkerberg (YouTube filmpje)

Reinigen:

Kies voor een van de mooie zacht reinigende producten; Cleansing Clay, Olive Cleansing of Foaming wash Gentle/Clearing (passend bij je huidtype).

  • Breng aan op de huid en roteer, pak water bij en masseer het gelaat, hals en decolleté.

  • Spoel af met kraanwater of gebruik een warme kompresdoek

  • Dep de huid droog

  • Spray over het gelaat een van de fijne Freshener's: Flower, Neroli of Lemon (passend bij je huidtype) of spray op een watje (liefst katoen) en verfris/neutraliseer de huid

Verzorgen:

  • Breng het serum aan (2/3 pompjes) en masseer in

  • Breng de olie aan (4/6 druppels) en masseer in

  • Breng de dag-/nachtverzorging aan en masseer in

  • Herfst/wintertip: Breng de Face Balm aan!

Bron: Maria Åkerberg.seRecente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page