Baby- & kinderhuidverzorging

De huid van de baby is kwetsbaar. Het is daarom belangrijk om milde producten te gebruiken die de huid lekker zacht houden. Uit eigen ervaring met 2 kleine meisjes (nu 3 jaar en 8 maanden), dat ze soms ineens droge wangetjes kunnen hebben of luieruitslag, heb ik gebundeld tot een blog. Je vind er algemene tips afgewisseld met mijn eigen ervaringen.


Bad

In het bad kun je verschillende producten gebruiken. Baby Bath is een hele zachte emulsie die het badje laat ruiken naar sinaasappelolie en door de Zweedse honing verzorgt de gevoelige kinderhuid direct. Maar ook Dode zee Badzout is een heel fijn product voor baby's. Een eetlepel is genoeg voor een normaal badje. Tevens kan je er een plantaardige olie aan toevoegen (let op: word je baby wel glibberig van). Het zout zorgt voor een mooie mineralen opname en daardoor krijgt je baby een goeie weerstand. Heeft je baby eczeem, dan werkt het ook nog een therapeutisch op deze plekjes.


Reinigen

Voor reinigen gebruik je de Baby Wash, een zachte en verzorgende reiniging voor zowel het lichaam als het haar. Persoonlijk vind ik deze heel lekker ruiken (geur: Roos en Lavendel).

Breng een beetje van het product, ongeveer het formaat van een erwt, aan op een vochtige wasdoek of een cellulosespons en laat het op schuimen met water. Bij gebruik als shampoo laat je het op schuimen in je handen. Baby Wash is geconcentreerd en moet dus vóór het opbrengen altijd worden verdund met water.


Je kunt ook Baby Oil voor de reiniging gebruiken. Doe een beetje olie op een vochtige washand en strijk daarmee over de huid. Het product hoeft niet te worden weggewassen.


Verzorging van de huid

Met Baby Oil, Baby Cream en Baby Care van Maria Åkerberg EN/OF, met de Multi use oil en Multi use butter (geurlijnen: Calendula- Mandarijn of Calendula-Rijstkiem is geurloos) van Botanical Beauty, houd je de huid van je baby zacht en soepel. Alle producten zijn zowel voor het gezicht als lichaam geschikt.

  • Baby Oil is een verzachtende olie, gebaseerd op plantaardige oliën die speciaal zijn geselecteerd om de eigen functies van de huid in stand te houden.

  • Baby Cream is een verzachtende crème die de gevoelige huid verzorgt. De natuurlijke inhoud van Goudsbloem en Sheaboter brengt de geïrriteerde huid tot rust en zorgt voor minder roodheid.

  • Baby Care is een verzachtende en beschermende zalf voor het hele gezin. Werkt goed bij rode baby billetjes en biedt bovendien goede bescherming tegen kou en wind.

  • Multi use oil is een herstellende en verzachtende olie die volledig plantaardig is. De mandarijn geeft een lief en vertrouwde geur aan je baby. De rijstkiem is geurloos maar is uiterst zacht.

  • Multi use butter is een boter van de shea noot en heeft hele voedzame en heilzame kracht. De butter bevat ook plantaardige olie en calendula voor een herstellende werking.


Bescherm de kleintjes tegen de zon!

Fysische zonnebrandproducten bevatten op dit moment de enige uv-filters waarvan is aangetoond dat zij ongevaarlijk zijn voor het lichaam. Die worden aanbevolen door dermatologen en kunnen ook worden gebruikt voor kinderen. Kinderen jonger dan drie jaar moeten helemaal niet in de zon blijven.


In de zonneproducten van Maria Åkerberg en Botanical Beauty worden gebruik gemaakt van de fysische zonnefilter

Titaandioxide. Dat is een mineraal dat op het huidoppervlak blijft liggen en zonnestraling weer reflecteert. Lees meer over natuurlijke zonneproducten in mijn andere blog.

Combineer de zonneproducten met aftersun producten als; Aloë Vera gel of een olie, Baby Cream of butter voor herstel na het zonnebad.


De beste zonbescherming voor baby- en kinderhuid in mijn optiek is: Sun Lotion SPF 20 of Zonnemelk SPF 20

Zorg altijd dat je baby uit de zon is. En naast dat je je kindje insmeert met goede zonbescherming, zorg voor beschermende kleding. B.v. uv-pakjes zijn heel handig met lange mouw. Zo ook een hoedje en eventueel een zonnebril.


Luiers, reiniging en verzorging van baby billetjes

Mijn ervaring is de juiste producten gebruiken om rode baby billetjes te voorkomen. Echt een aanrader zijn de luiers van kruidvat in combinatie met baby billendoekjes van Waterwipes.

De luiers van kruidvat zijn voordelig en huid vriendelijk. Daarnaast gebruik nooit billendoekjes die een basis van alcohol hebben of sowieso meer dan twee ingrediënten gebruiken in het vocht. Vaak zijn deze billendoekjes zeer sterk ontvettend en bevatten ze geurstoffen als parfum. Vooral als je baby tandjes krijgt, verwissel je meer luiers dan gemiddeld. Telkens weer die doekjes, ontvetten de huid sterk en herstelt daardoor niet. De Waterwipes bevatten geen chemische stoffen, alleen water en een drupje grapefruit.

Zorg dat je de baby billetjes, een keer per dag insmeert met Baby Care of Multi use Butter. Werkt beschermend en voorkomt luieruitslag.


Rode wangetjes van de koude wind

Beschermen maar vooral ook hydrateren. Gebruik Baby Care voor een laagje bescherming als je naar buiten gaat. Breng twee keer per dag de Baby Cream aan, deze crème werkt verzachtend op de droge wangetjes en hydrateert.


Droge huid

Die ga je tegen met een beetje Baby Bath in het badwater en dagelijks de huid insmeren met Baby Cream. Waar nodig aanvullen met olie, butter of Baby Care.


Eczeem

Gebruik Dode zee zout in bad. En Baby Oil of Multi use oil na het bad. Je baby nat insmeren met olie. Hersteld de huid direct en zorgt ervoor dat de huid goed afschilfert (zouten). Herhaal 2-3 keer per week.