top of page

Huidtips: overgang zomer naar winter

Bijgewerkt op: 14 okt. 2020


De r is al geruime tijd in de maand en mijn moeder zei dan vroeger altijd: ‘meer vitamines tot je nemen en vooral goed eten hoor!’. De r in de maand betekent natuurlijk dat het weer kouder wordt en dat je sneller vatbaarder bent. Zo is je huid ook vatbaarder.

Artsen onderzochten het verschil tussen de huid in de zomer en in de winter. De luchtvochtigheid heeft hier een grote rol in. Is de luchtvochtigheid hoger dan scheidt de huid minder vocht af aan de omgeving en is de huid dus minder droog. Is de luchtvochtigheid lager dan scheidt de huid meer vocht af aan de omgeving. De huid heeft meer moeite om de vocht vast te houden in de huid waardoor de huid dus droger is. Ook geeft de huid nu sneller reactie op allergenen. In de zomer is de luchtvochtigheid hoger en in de winter lager.

Wat doet lage luchtvochtigheid met je huid?:

  • Vermindert het vochtgehalte in de huid, hierdoor ziet de huid er droog uit.

  • Vermeerdert jeuk, irritaties en beschadigingen.

  • Zorgt voor minder strak uitziende huid (verslapt), waardoor rimpels meer zichtbaar worden.


Het komt er dus op neer dat in de winter je huid minder kan hebben, niet alleen buiten maar ook binnen omdat daar ook de luchtvochtigheid daalt door het opwarmen van het huis. De huid herstelt zich deels naarmate de winter vordert. Dan wordt de buitenste laag van de huid dikker waardoor de huid zich sluit en het minder vocht verliest. Toch is het van groot belang je huid te beschermen. Met name mensen die een gevoelige huid of eczeem hebben zullen ervaren dat het verergerd naarmate de luchtvochtigheid laag blijft.

Hoe zorg ik dat mijn huid in balans blijft?

1. Neem een bad met mineraalrijk Dode zeezout

2. Scrub je huid met b.v. suiker-, Dode zeezout scrub of een scrub handschoen

3. Verzorg je huid met een rijke body milk of een plantaardige olie

4. Verwen je huid met een masker of packing van sheabutter

5. Geef je gezicht een BOOST met een Treatment van een paar nachten

6. Vergeet niet je lippen te verzorgen met sheabutter

Waardevolle tips om de winter mee door te komen. Wil je een passend advies, gericht op jouw huidtype? Boek een behandeling of vraag een advies gesprek aan per mail.
63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page