top of page

Weet jij wat 'De Plastic Soup' is?


Botanical Beauty kiest voor glas!

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt van afval wat op straat terecht komt, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door poetsen van je tanden. Het nadeel van plastic is dat het niet vergaat. Dit betekent dat uiteindelijk alles terecht komt in onze zeeën en oceanen. Door verwering, zonlicht en golfslag valt groot plastic uit elkaar in kleine stukjes. Dit leidt tot ernstige verontreiniging. Voor het milieu, maar ook voor mens en dier.

In 1997 zeilde kapitein Charles Moore via een ongebruikelijke route van Hawaii via de North Pacific Gyre naar Zuid-Californië. Daar, midden op de Grote Oceaan, zag hij dagelijks stukken plastic drijven. Later keerde hij naar het gebied terug om nader onderzoek te doen. Het bleek te gaan om een significant hogere concentratie van plastic dan elders in de oceaan. Dat plastic bleek niet allen te drijven, maar ook te zweven in de waterkolom. Moore noemde het verschijnsel de 'Plastic Soup', de term die nu in de wereld in gebruik is. Over de gevolgen van de Plastic Soup, die vrij desastreus zijn, kunnen we boeken vol schrijven. Voor nu volstaat alleen de constatering dat er écht iets moet veranderen.

Al vanaf haar oprichting draag Botanical Beauty bij aan een mooiere, schonere wereld waarin de Plastic Soup afneemt in plaats van toeneemt. Zo zijn bijvoorbeeld al onze producten microplastic vrij. Maar daarmee zijn we er nog niet. Weet je bijvoorbeeld dat plastic ook onze gezondheid beïnvloedt? De microplastics zitten namelijk ook in ons drinkwater. En helaas zitten er ook microplastics in ons voedsel. Eet je vis? Dan is de kans groot dat je naast de microplastics ook nog eens zware metalen binnenkrijgt. De Plastic Soup trekt namelijk zware metalen aan waarmee onze zeeën en oceanen ook vol zitten.

Al met al een verhaal waar je niet vrolijk van wordt.

Daarom zijn wij heel blij dat we een flink aantal van onze producten voortaan in glas kunnen aanbieden. Zo helpen we significant mee aan het terugdringen van microplastics! Bijkomend voordeel is overigens dat de toepassing van glas zorgt voor een prachtige, luxe en exclusieve uitstraling van onze 100% natuurzuivere en biologische producten.

Een eventueel nadeel zou kunnen zijn dat er nog enige gewenning nodig is met betrekking tot het gebruik van glas in de badkamer. Goed te weten is dan, dat vrijwel iedereen gewend is aan het gebruik van glas in de keuken. Wij voorzien op dit vlak dan ook geen probleem.

Wij wensen jou heel veel plezier toe met onze mooie, duurzame glazen flessen!

BRON: Botanical Beauty

Mocht je meer willen weten over het probleem 'Plastic Soup' heb ik hieronder een aantal interessante docu's/websites gezet.


Boyan Slat - 3 jaar geleden bij RTL Late Night.

Zijn website over The Ocean Clean Up.

De zeer interessante docu: The Plastic Ocean. Te zien op Netflix! Aanrader!

En hoe kan je zelf bijdragen aan het verbeteren van dit grote probleem? Download de app: Beat the MICRO BEAD! Te verkrijgen in Play- en App Store. Een heel handig overzicht van welke producten microplastics bevatten. Waaronder tandpasta's, douchegels, shampoo's etc.

Helaas kan ik je niet veel kijk plezier wensen, maar het is een erg groot probleem!

Liefs,

Steph

25 weergaven0 opmerkingen
bottom of page