top of page

Buiten je comfort zone!


Het begon allemaal aan het einde van het jaar 2012. Ik zat heerlijk op de bank voor de tv en ineens schoot mij door mijn hoofd; 'Ik wil een verre reis maken!'. Niet lang daarna speurde ik het internet af naar 'de reis' welke ik uiteindelijk in juni 2013 heb gemaakt.


Sindsdien probeer ik vaker buiten mijn comfort zone te stappen, kijk ik meer naar mijzelf en vraag mij daarbij af wat wil ik nu echt. Alleen sommige stappen zijn niet gemakkelijk te maken als je financieel afhankelijk bent. Komt tijd, komt raad. Sinds deze reis ben ik wijzer en gedurfder geworden. Einde dat jaar ontmoette ik mijn huidige partner. Daarop volgde een hoop “buiten-mijn-comfort-zone” momenten. Motorrijles (proefles – geld ontbreekt nog voor het afmaken), zingen (ja, zonder zangles voor 500 man), duiken (open water brevet bijna in de pocket), hardlopen (10 km aangetikt) en last but not least, de opleiding Schoonheidsspecialiste.

Al een tijd lang liep ik vast op mijn werk. Vermoedelijk langer dan je beseft, maar ongeveer een periode van een jaar. Door roering in de markt, strubbelingen tussen collega’s en weinig tot geen uitdaging kwam dan op het gegeven moment het opgesloten gevoel. Iedere dag thuis komen met: "ik wil wat anders, maar wat?" gevoel. Dan ga je praten met mensen om je heen. Maar mijn partner was degene die mij de spiegel voor hield: Wat komt iedere dag terug? Wat vond je altijd al leuk? “Ja, schoonheidsspecialiste!”. “Dat wilde ik altijd al worden!”. Daarop antwoordde hij: “Nou, doe dat dan!”. Schimmig lachte ik maar het bloeide uit. In augustus 2014 startte ik met de opleiding bij Acuive in Amersfoort.

Vanaf heden ga ik op mijn website bloggen. Over schoonheid, maar dan de natuurlijke schoonheid. We willen allemaal weten wat we eten, wat zit erin? Deze tendens zien we ook in verzorgingsproducten. Er zit zoveel troep in cosmetica en huidverzorging. Daar wordt je bang van, met name als je weet dat 6% van het product in de bloedbaan terecht komt. Ik wil mijn ervaringen en kennis met jullie delen, op een leuke en ongedwongen manier. Leuke weetjes, feitjes, informatie van derden, trends, do’s en dont’s, etc. Ik hoop jullie te kunnen boeien en te informeren. Je kan mij volgen via een mail die je attendeert over nieuwe blogs. Zie: home page.


Sinds “de reis” naar Cuba is er zoveel veranderd in mijn leven. En nu zit ik hier, 5 dagen na mijn laatste 2 tentamens. Met mijn website in de lucht, de schoonheidssalon aan huis is af en het diploma in the pocket. Ik ben rete trots op mijzelf, een top prestatie waar ik hard voor heb gewerkt!

Het motto voor mij is (maar die kan ik iedereen adviseren): leef nu en leef je droom!

Liefs,

Steph

74 weergaven0 opmerkingen
bottom of page